Skip to main content

Historien om

Lofoten Rorbuer

Historien om

Lofoten Rorbuer

Lofoten Rorbuer bærer med seg en fascinerende historie som går helt tilbake til 1828. På Svinøya, like ved Børsen Spiseri i Svolvær, ble det opprinnelige sjøhuset bygget, og det utgjør nå en sentral del av vårt anlegg. Denne brygga, som er blant de eldste sjøhusene i området, forteller en dyptgående historie om den rike kulturen knyttet til fiskeriene i Lofoten.

I 1937 ble sjøhuset demontert fra sin opprinnelige plassering og flyttet til Marinepollen. Året etter, i 1938, ble det reist på nytt, og det står stolt på samme sted den dag i dag. Etter den omfattende flytteoperasjonen har brygga blitt brukt til flere formål, inkludert fiskemottak, sjøhus for fiskere og som lagringssted for fiskeredskaper. Den har dermed vært en sentral del av det maritime livet i området gjennom flere tiår.

I dag er Lofoten Rorbuer et kulturhistorisk overnattingssted og en familiebedrift som bevarer sjarmen og atmosfæren fra fortiden. Ruth og Torbjørn Skarheim begynte med utleie av 8 rom i 2005. Videre jobbet de for å pusse opp rommene, og bygget ut en helt ny seksjon med 7 suiter. Etter mange år i bransjen tok sønnen Tor-Raymond over i 2019. Med sine enheter som sist ble modernisert mellom 2012 og 2015, tilbyr stedet en perfekt balanse mellom tradisjonell sjarm og moderne komfort. Besøkende kan oppleve autentisk sjøhusliv samtidig som de nyter moderne fasiliteter og bekvemmeligheter.

Beliggenheten til Lofoten Rorbuer er ideell, sentralt plassert i havnen like ved Svolvær sentrum. Den solrike atmosfæren gir gjestene en unik opplevelse av Lofotens vakre landskap. Fra sjøhusene er det kort vei til fiskeplasser på havet, idylliske badestrender, majestetiske fjell og ikke minst den ikoniske Svolværgeita, en fjellformasjon som trekker til seg fjellklatrere fra hele verden.

Lofoten Rorbuer representerer dermed ikke bare en overnatting, men en mulighet til å fordype seg i Lofotens rike kulturhistorie samtidig som man nyter de spektakulære omgivelsene. Stedets evne til å kombinere historie, moderne komfort og nærhet til naturen gjør det til en minneverdig destinasjon for alle som besøker denne fantastiske delen av verden.

Lofoten Rorbuer ønsker å gi gjestene en komplett opplevelse av Lofoten, og derfor tilbyr vi totalt 16 enheter, hver egnet for 2 til 5 personer. Alle enhetene er utstyrt med kokemuligheter, og rommene har minikjøkken, mens rorbu suitene har fullt utstyrte kjøkken. Dette gir gjestene fleksibilitet og mulighet til å lage egne måltider og oppleve den autentiske atmosfæren av å bo i en rorbu. Med en makskapasitet på 50 personer er Lofoten Rorbuer et ideelt sted for grupper, familier eller par som ønsker å utforske Lofoten sammen. Vi legger vekt på å gi gjestene en komfortabel base mens de utforsker regionen.

For de som virkelig ønsker å oppleve Lofoten og dets fargespill, anbefaler vi en sykkeltur. Gjester kan leie sykler for en dagstur rundt Svolvær, Kabelvåg eller Henningsvær, eller ta seg tid til en lengre sykkeltur til Å. Sykling gir en unik mulighet til å oppleve naturen i et behagelig tempo og ta inn de vakre landskapene på nært hold.

Om du ønsker å utforske Lofoten fra havet, tilbyr vi også leie av Smartliner 23 Fisher båter. Disse båtene er utstyrt med en Yamaha motor med 115 Hk og har en bensintank på 140 liter totalt. Alle båtene er utstyrt med kartplotter og ekkolodd, samt redningsvester inkludert. For de som vil prøve fiskelykken, tilbyr vi også leie av fiskeutstyr. Uansett om du foretrekker å utforske Lofoten til lands eller til vanns, har Lofoten Rorbuer de fasilitetene og tjenestene som trengs for å gjøre oppholdet ditt minneverdig og fylt med autentiske opplevelser.

For å gi våre gjester en enda mer unik opplevelse, installerer vi glass over den store terrassen vår. Dette gir turistene muligheten til å sitte ute i loungen selv på kalde vinterkvelder og nyte synet av det magiske nordlyset dansende over himmelen. Det blir en sjanse til å oppleve den arktiske naturen på sitt beste, omgitt av komfort og varme.

Med våre kontinuerlige tiltak for å forbedre fasilitetene og tilpasse oss ulike sesonger, ønsker Lofoten Rorbuer å gi gjestene en minneverdig opplevelse av Lofoten, uansett når de velger å besøke. Enten det er å utforske den snødekte skjønnheten på ski eller å oppleve det magiske nordlyset fra terrassen, legger vi til rette for autentiske og komfortable opphold året rundt.